Siguldā norisināsies pirmais Skaņu un garšu festivāls
Sestdien, 13.augustā, no plkst.16.00 līdz pusnaktij Siguldas Jaunās pils dārzā norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes.
Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā.
Sadzirdi. Uz festivāla skatuves kāps world music Latvijas un pasaules meistarīgākie mūziķi: „Latvian Voices” (LV) ar savu jaunāko programmu „Pāri robežām”, ekstravagantie mūzikas revolucionāri „Rupa & the April Fishes” (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (LV) ar speciāli Skaņu un garšu festivālam Siguldā radītu programu „Vasaras Atmosfēras”, kā arī mūzikas stilu nojaucēji „Future Folk Orchestra” (LV). Muzikālā programa tiks papildināta.
Izgaršo. Festivālā liels akcents tiks likts arī uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet arī izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā. Šī gada tēma – daba šķīvī (wild on the plate) ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne („Mālpils muižas restorāns”), Ēriks Dreibants („Restorāns 3”), Artūrs Taškāns („Rocket Bean Roastery”), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos „Valmiermuižas alus” un Aigars Ruņģis, „Abavas sidrs” un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens „Aqualar pH 9+” un ūdens someljē Dans Grasmanis.
Saredzi. Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem ceļot sajūtu ceļojumā. Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, „ēdamas” dekorācijas un daudz kas cits. Triju sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, lounge, stāvgaldu, long table, cafe. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies „Cherry Picking DECO”.
Biļešu cena līdz 15. maijam būs 18 eiro, no 18.maija – 23 eiro. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašnieki saņems 5 eiro atlaidi. Biļetes sākot no 5.maija iespējams iegādāties „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās.
Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un tas iekļaujas „Eiropas Gastronomijas Reģiona” Rīgas – Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā.
© www.sigulda.lv