info@raca.lv
+371 297 898 19 | +371 2038 48 44 | en_GB

Aktualitātes

Jaunumi, notikumi, projekti

4. maijā Brīvības svētki Saldū – ir tapusi svētku programma!

Šogad 4. maijā Saldus pilsētā tiks svinēti Brīvības svētki ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro parādi, kura tiks translēta LTV1 tiešraidē. Svētki sāksies plkst. 8.45 ar Torņa mūziku un plkst. 9.00 notiks dievkalpojums Saldus Sv.Jāņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Plkst. 11.00 Oskara Kalpaka laukumā sāksies parāde, kurā piedalīsies Latvijas un sabiedroto valstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jaunsardzes vienības un tehnika. Parādes laikā notiks arī aviācijas pārlidojumi.  

Parādē piedalīsies vairāk nekā 900 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu un tehnikas vienības. Parādi komandēs Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts, bet to pieņems Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Gadadienai veltītās parādes dalībniekus un svinīgā pasākuma viesus uzrunās Valsts prezidents, aizsardzības ministrs un Saldus novada domes priekšsēdētājs. Par parādes muzikālo noformējumu rūpēsies Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris.

No plkst. 12.00 līdz 15.00 Saldus iedzīvotājiem un viesiem pie pilsētas sporta kompleksa būs iespēja klātienē aplūkot militāro un bruņu tehniku, vērot gaisa spēku pārlidojumus un izpletņlēcēju nolaišanos, redzēt Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem, vērot sadraudzības spēli futbolā, vērot NBS Jūras spēku orķestra defilē un piedalīties dažādās aktivitātēs visas dienas garumā.

Uz lielās skatuves Pienotavas laukumā būs NBS Štāba orķestra estrādes ansamblis, NATO sabiedroto karavīru rokgrupa “PRIAM’S DEMISE” un noslēgumā grupas “JUMPRAVA” koncerts.

Turpinoties svētku dienas pasākumiem, plkst. 14.00 Kalnsētas estrādē simts zemessargu kandidāti no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes dos zemessarga zvērestu. Savukārt, aizsardzības ministrs Artis Pabriks pasniegs goda apbalvojumus par 30 gadu izdienu Zemessardzē.

Vēršam iedzīvotāju uzmanību, ka 3. maija vakarā un 4. maijā pilsētā būs satiksmes ierobežojumi. Uz parādes laiku tiks slēgti vairāki ielu posmi un ceļa malās novietotas drošības barjeras. Par satiksmes ierobežojumiem informācija vēl sekos. Aicinām iedzīvotājus svētkus apmeklēt, pārvietojoties ar kājām.

Informējam, ka iedzīvotājiem būs iespēja 3. maijā plkst. 19.00 vērot parādes ģenerālmēģinājumu pilsētas centrā.

Brīvības svētki novados tiek organizēti, lai tuvāk iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā. Nacionālo bruņoto spēku diena Saldū tiks organizēta sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Saldus novada pašvaldību.

Brīvības svētki novados tiek organizēti, lai tuvāk iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā. Nacionālo bruņoto spēku diena Saldū tiks organizēta sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Saldus novada pašvaldību.

Zane Šteina,

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Saldus novada pašvaldība